Fantoni Company Cafeteria, Osoppo (Udine), Italy

Project and construction: 2013 - 2014
Renovation and extension of company cafeteria with kitchen located within existing building

Dimensional data
: 1.200 Sq.mt. Restaurant, 300 Sq. Mt. Kitchen

The project reconfigured the interior of one of the wings of the Fantoni offices of 1972-74. A large dining hall has been obtained, the existing kitchen renovated and a new free-flow for the serving of meals inserted.
The large space has been unified by a suspended ceiling with acoustic panels in four colors (light and dark blue, grey and white) that float against the original ceiling which has been painted charcoal grey. This “artificial sky” is also marked by spherical lamps that form a luminous “planetarium”. The terminal wall has a mural painting by artist Carlo Ciussi that shows diagonal white lines set against a blue background. Four cabinet lines subdivide the lunch space in sub-areas. The fronts that define a single sub-area have the same colors: light and dark blue, white witht the hallways painted grey. The dividing wall between lunch area and free-flow is transparent: it “displays” serving customers in a large “showcase”

 
Copyright © 2019 Valle Architetti Associati | W3C valid xhtml - CSS | Web design