housing and hotel Adige city master plan, verona, italy

Project: 2012

Housing, student housing, hotel and underground parking

Dimensional data: 14.000 Sq.mt. social housing, 6.000 Sq.mt. student housing, 5.000 Sq.mt. hotel, 32.000 Sq.mt. Underground parking

Located on the south side of Richard Rogers' masterplan for the reconversion of the former Officine Adige industrial site, this string of residential building is located along a central park and marks the urban front of the master plan. The social housing has a five floor comb plan with a linear building on the park and terraced fronts towards the city served by common stairs. The lines of housing form two corner squares that open up the park to the surrounding neighborhood. The student housing is marked by two wings located at an angle with a cantilevered front. The hotel is characterized by tight rooms joined at couples by a shared bow-window that enlivens the front with projecting glass volumes.

 
Copyright © 2019 Valle Architetti Associati | W3C valid xhtml - CSS | Web design